söndag 8 mars 2015

Internationella Kvinnodagen med tvätt och Dik Manusch

Vakande i fjällen i morse, det hade snöat och stormat under natten. Insåg snabbt att min plan att vara med på manifestationen för Kvinnodagen inte skulle funka. Såg Vasaloppet en stund innan jag körde hem på slaskiga spåriga vägar. Kommer hem till ett tomt hus och startar tvättmaskin. Om det nu ändå är en kvinnodag kan jag lika gärna ägna mig t tvätten.

Utanför skiner solen och det droppar från taken. Skriver lite twitter, innan jag kopplar hundarna och går ut. Vilken dag. Fåglarna kvittrar, älvens is har nästan försvunnit ända ner i kröken, asfalten är framme och jag känner en svag lukt av hundskit. VÅREN är här eller i alla fall så säger min kropp, min längtan, min rastlöshet att våren är här.

Jag kommer in igen och tvätten är färdig att hängas, sen i med en maskin till. Var kommer all tvätt ifrån? Rensar garderoben lite, ha en massa kläder som har "krympt" under vintern, kanske för att jag har tvättat dem för mycket.

Sätter mig vid datorn igen, pratar med en kvinna på twitter och en på fb. Har kastat ut frågan om att skriva i Dik Manusch till en kändis får se om hen nappar. Kollar av tidningsmailen och blir glad, det kommer verkligen in bra bidrag till tidningen.

Det här numret kommer verkligen Se Människan - BARNEN utan censur, utan värderingar men med mångfald och tolerans. Jag är så glad över alla människor som bidrar till Dik Manusch som visar att det lönar sig att Se Människan och att olika är vackert.

Vi vill ha med många barnperspektiv de fattiga barnen, adoptivbarnen, regnbågsbarnen, missbruksbarnen, de glada barnen, de busiga barnen, de arga barnen, barn i skolan, barn på dagis är de barn så passar de i Dik Manusch - Se Människan med temat BARNEN

sams.tidning@gmail.com
Deadline 1 april

Alla artiklar behöver inte handla om barn utan barnen ska gå som en röd tråd genom tidningen.

Jag och Helen kommer ta hand om och granska artiklarna som kommer in. Sen kommer vi tillsammans med vårt team diskutera fram vilka reportage som ska vara med.

Vanlig nyhetstext ungefär 3000 – 4000, ett reportage över ett par sidor 10 000 kanske, en krönika max 3 000. Alltid inklusive mellanslag.

Men även bilder, seriestippar, dikter, recept m.m. är välkommet.

Skriv gärna ARTIKEL som ämne på mailet sams.tidning@gmail.com

Nu var det visst dags att hänga den sista maskinen tvätt.
Sen blir det nog en stund i solen igen.
Lev och må.
Britt-Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar