söndag 9 april 2017

Terrorattack i Stockholm


Foto Hasse Lindell.

Sverige har drabbats av en terrorattack som liknar de attacker som tidigare har hänt i Berlin, Nice och London. Nu har Stockholm, Sverige drabbats. En misstänkt terrorist har rammat människor i centrala Stockholm med en stulen lastbil. Händelsen tog fyra personer liv och 15 personer har skadats.
 
Linda har skrivit för föreningen RUNG

Som norrlänning är det lätt att fnysa lite åt stockholmarna. Inte kan de skotta snö, och konstigt kaffe dricker de också. Ogästvänliga och stressade.

Fredagen den 7 april fick vi här uppe anledning att erkänna att våra fördomar kanske ändå var just fördomar. Efter det fruktansvärda som hände på Drottninggatan så fick vi se ett Stockholm vi inte har sett innan, fast det måste funnits där hela tiden.

Trots att så många människor var rädda och ledsna så var reaktionerna allt annat än ogästvänliga och stressade. Människor hjälpte varandra, öppnade sina hem för främlingar som inte hade någonstans att ta vägen och engagerade sig för att folk de aldrig träffat innan. De som kunde bjöd på mat. De bilburna körde hem de strandsatta. Allting var lite mänskligare, mitt i det omänskliga som hänt.
Våra varmaste tankar går just nu till offren och deras familjer.

Och vår respekt till alla de människor som har engagerat sig för att göra saker lite bättre i en situation som känns övermäktig. Nästa gång vi ska till att fnysa över att det inte går att beställa en vanlig kopp kaffe i huvudstaden kanske vi hinner tänka till först. Vad spelar konstiga sedvänjor för roll i en verklighet där människor faktiskt ställer upp för varandra.

Förening RUNG (resande, ung, ny och gammal)
Ordförande Linda Lundqvist
Finns även att läsa det pressmeddelande  RUNG: ”Våra varmaste tankar går just nu till offren och deras familjer”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar