söndag 8 maj 2016

Avslutningen i fjällen 2016 #livetinorr

Vi bestämde oss för att tälta som avslutning på den här säsongen. Det är länge sedan det var så pass bra före att det ens genomförbart så här sent på året. Det hela bestämdes förra helgen.

Det blev en helt otroligt trevlig avslutning. Vi körde skotrarna med all packning till Lomtjärnsstugan och slog upp tältet.Men innan tältuppsättningen blev det en traditionell Bullens för att stilla hungern. Vi har våra traditioner under vårvintern i fjällen, Bullens är en sådan. Det är alltid trevligt med traditioner med vänner.Efter allt stök med tält och packning åkte vi iväg och fiskade. Det var ingen större lycka med fisket men vad gör det när solen skiner och man sitter på en fjälltopp med gudabenådad utsikt. Närmare himmelriket än så kommer man inte.Marie och Erik lagade en underbar middag, taggsvamp till förrätt och ripa till middag, vilken lyx. Middagen avnjöts inne i stugan innan vi gick ut och gjorde upp en eld för att njuta av kvällen.Anette och Christer uppvaktade Roger med en några dagar för tidig födelsedagspresent. En ytterst passande gåva eftersom vi går från klarhet till klarhet i vår familj. Inte nog med att jag tillhör Resandefolket Roger har nu fått bekräftat att han är både Same och Tornedaling. Snacka om familjen minoritet.
Efter ett  det sista besök på dass med den helt betagande utsikten var det dag att sova. Det tog säkert en timma innan tystnaden la sig. Sex vuxna i ett tält som halkar runt på liggunderlagen skrattandes och fnittrandes som tonåringar, roligare än så blir det inte.

När vi vaknade åt vi frukost innan vi packade ihop och sökte oss hemåt. Vi fick ta lite omvägar eftersom bäckarna hade gått och inte gick att köra över. Men efter en blöt och slirig hemresa landade vi hemma igen och var mycket trötta men nöjda med vår tältning. Nästa år ska vi tälta lite tidigare, planera lite bättre och satsa på två övernattningar.

Lev och må
Britt-Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar