lördag 25 oktober 2014

Hjälp Västerbottens tiggare

Hjälp hjälpa romerna i norr det är kallt gör skillnad sätt in på 187-6515 VIKTIGT märk med TIGGARE 
Ett meddelande från deras sida 

Ni som har skänkt pengar till föreningskontot vi lagt ut tidigare. Tack!

De är borta nu, och har därmed varit till nytta! Vill ni skänka mer, så gör gärna det på bg 187-6515. Märk det ”tiggare” så det kommer rätt! (OBS VIKTIGT!) Just nu prioriterar vi VÄRME, till gamla och barn för pengarna!

3 husvagnar stod utkylda. I en vagn låg en kvinna och kräktes och var sjuk, skakade som ett asplöv. Hennes man hade försökt ringa alla kontakter han hade, men ingen kunde hjälpa. Pingstkyrkan fick han inte ens tag på. I nästa vagn bodde en kvinna, gravid i snart sjunde månaden, hennes man, och en dövstum kusin. De har inget batteri heller, så en ensam liten ficklampa dinglade i taket.

Sista vagnen var en stor familj. Flera äldre kvinnor, en av dem grät för att hon frös så hemskt. Det har regnat i Umeå idag, och hon var nedkyld efter att ha tiggt på stan i flera timmar, och sen sätta sig i en kall vagn.

En husvagn utan el, är bara ett vindskydd. En hundkoja med tunna väggar.

- Har du pengar som du kan bidra med? Sätt gärna in på bg 187-6515. Märk det ”tiggare” så det kommer rätt! (VIKTIGT om det ska till Västerbotten, eller tiggare)
- Har du en batteriladdare och ett eluttag, så ta gärna hem ett av husvagnarnas batterier och ladda. Det tar ca 24 timmar. Eller åk dit med ett begagnat, ej uttjänt batteri?
- Vill du ge en familj en hel vecka i värmen? Gå då ner till parkeringen där de bor, fråga efter en tom gasoltub, åk till Statoil några hundra meter bort, och byt in den för dryga 600-ingen.

Annars behövs mat (kött, ägg, potatis, tomat, olja, tomatpuré, bönor, brygg/espressokaffe, socker)

/Linda


Hjälp till och gör skillnad
Britt-Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar