tisdag 2 december 2014

Låt inte historien upprepa sig, se människan

Jag satt i bilen och lyssnade på radion där SD fällde regeringens budget. De säger sig ta ansvar, samtidigt som ett nyval kommer kosta miljarder. De säger också att de kommer fälla alla regeringar som inte anammar deras invandringspolitik. Hur ansvarsfullt är det?

Antingen är ni med oss eller så är ni mot oss, är SD,s politik. Det fanns en herre, med mustasch, i början av seklet som körde ut samma budskap och han lyckades komma långt. Undrar om det är hans koncept de kopierar nu? Kaoset som blir, otydliga budskap och revirtänkande politiker gynnar just en sån politik. Sveriges partier kan inte ingå i ett samarbete med SD, det skulle återupprepa den historia som de fortfarande inte har gjort upp med.

De etablerade partierna måste kanske se de små grupperna och inte låta SD äga deras frågor. Se människorna. Vanvården är ett sånt område som de etablerade partierna behöver se. De kanske inte ger så många röster för de etablerade partierna, men de kan gör hela skillnaden för SD. Det samma gäller till exempel resandefolket och pensionärerna låt inte SD äga dessa frågor.

SD vänder sig till människor som vill bli sedda och de ser dem, de erbjuder dem en röst och fångar deras intresse och deras röstande. De ställer dessutom grupper mot varandra för att vinna röster. De etablerade partierna måste börja se dessa grupper, det är de som kan vara skillnaden mellan att SD kan påverka eller inte. 

SD följde inte praxis, nähä så konstigt då! De är inte ett parti som alla andra. De följer inte gängse normer. De lovade pensionärerna mer pengar, men fällde den regeringen som kunde ge pensionärerna mer pengar. SD kommer använda de grupper som de kan för att nå sitt mål och när/om de når målet är dessa grupper förbrukade. Känns det igen? Ni minns mannen med mustaschen, vad hände när han kom dit han ville. Då krossades rutorna runt om i landet och världen slogs med häpnad över den grymhet som skedde.

Tänk efter före
Britt-Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar