torsdag 19 januari 2017

Kriget är slutEn bok av Morgan Alling om hans uppväxt och tuffa barndom. ”Kriget är slut” är en gripande berättelse om ett maskrosbarn som överlever trots alla dåliga odds. Den handlar om en pojke som tar revansch på alla genom sin humor och en stryka som kommer inifrån och handlar om att ta sig förbi alla motgångar och vända livet till något bättre.
Vid fyra års ålder skildes Morgan från sin alkoholiserade mor och skickades på barnhem. Morgan Allings vändning blev när han kom till ett familjehem där det fanns en kärleksfull pappa som vågade ställa krav. Pappan tillsammans med teatern blev hans räddning och gav hans liv menig.

Morgon är ett av alla de barnhemsbarn som blev omhändertagna under en lång period i Sverige. Han föddes 1968 i Mölndal, Göteborg in i en dysfunktionell miljö med mycket missbruk och kriminalitet. Han berättar om sin resa genom livets första 20 år. Idag har Morgan lyckats vända allt det negativa och blivit vän med sin historia och är en stolt tvåbarnsfar.

Boken är fängslande och det är svårt att inte bli berörd av den.Precis som det är svårt att inte bli berörd av Kurt Magnussons berättelse "Mitt liv på barnhem"

Lev och må
Britt-Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar