onsdag 4 juli 2018

Morgontankar om det politiska

  • Almedalen NMR ska demonstrera i närheten av RFSLs lokaler. RFSL överklagar tillståndet för demonstrationen till Förvaltningsrätten och får avslag.
  • NMR anser inte att förintelsen har hänt och har ett uttalat judehat samt vill minska rättigheterna för homosexuella.
  • Unga från RFSL vågar inte vara i Almedalen i rädsla för hatet.
  • Politiker i Almedalen använder en stor del av sin tid till att berätta om hur de ska förhålla sig till SD istället för att prata om sin egen politik (med nåt undantag).
  • Jag läser i mitt flöde på fb att en person avslutar sitt politiska engagemang i en kommun för att hens familj blir utsatt för trakasserier från ett motståndarparti.
  • Människor vågar inte stå för vilka de röstar på, rädda för det näthat. 
  • Man pratar om att ändra lagar för att stoppa nazister och rasister. 
  • Retoriken allmänt har hårdnat och intensiteten samt aggressiviteten i debatten tar oanade höjder och vägar.
  • Med mera, med mera listan går att göras lång.
Att politiker debatterar och har olika åsikter är inte konstigt utan precis som det ska vara. Men när det handlar om att hänga ut sina motståndare och familjer på nätet i rena hatkampanjer har vi väl ändå tappat det.

Eller håller vi på att utarma vår demokrati fullständigt. Att människor skräms till tystnad känns igen från en tidigare era som vi kanske ska undvika att återupprepa. De enda som tjänar på att demokratin utarmas är de partier som är odemokratiska i sin grund och de partier som inte värnar mänskliga rättigheter.

Det känns som att vi måste börja se om vårt hus och ge människor alternativen till de partier som sätter en agenda som inte respekterar mänskliga rättigheter och demokratin samt vinner röster med tomma orealistiska löften.

De politiska partierna idag måste visa varför de är ett alternativ att rösta på och vilka ideal de står för inte ägna sig åt att vända kappan efter vinden.

Snart är det val och då är det viktigt att alla går till valurnorna och visar vilka de vill ska styra. Vi har ett ansvar som människor att ta reda på fakta om de som vi vill ska styra vårt land. Hur vill vi det ska se ut? Vilka frågor är viktiga för mig? Ta reda på vilket parti som stämmer bäst överens med dina värderingar och viktiga frågor. För oavsett vilket parti som styr vårt land så kommer det påverka oss på ett privatplan mer eller mindre.

God morgon
Britt-Inger


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar