tisdag 17 juli 2018

Håll utkik efter DIKKO! Nytt magasin till hösten.

Loggan är gjord av Artwork & Design: SandraEnglund.se
Tfn: 070-551 71 71 sandra_arb@hotmail.com

Till hösten kommer vi starta ett nytt tidningsmagasin. Det blir ett magasin som kommer drivas av/för/om resande/romer.

Magasin DIKKO

DIKKO kommer utifrån en idé som fem vänner fick i början av 2018 och en plan började ta form. Vi saknade ett magasin som hade sitt fokus på minoriteten romer. Vi saknade också ett magasin där det gick att dela enskilda artiklar som kunde finnas med i debatten och sprida information.  
Magasinet kommer bestå av en blandning av reportage, krönikor, anekdoter som skapar igenkännande och kan lura fram ett skratt.
Samtidigt som skulle vi även vilja ha en papperstidning ur ett tillgänglighetsperspektiv, många äldre är inte ute på nätet. Men papperstidningar är förknippat med en större kostnad. Vårt mål är att ska bli en papperstidningen så småningom men det får bli i ett senare skede. Nu startar vi med en webbtidning.


Vi som sitter i redaktionen är:
Ansvarig utgivare
Britt-Inger Hedström Lundqvist
Chefredaktör
Linda Lundqvist
Reportageansvarig
Kim Fredriksson
Kassör och Kulturansvarig
Curt Magnusson

Vill du skicka in artiklar eller annat material till oss eller om du vill komma med tips om sånt som du tycker kan vara bra om det finns med i tidningen. Mailen är:
dikko.magasin@gmail.com

Poängen med magasinet är att det är vår tidning oavsett om det som skrivs i artiklarna handlar om oss som minoritet eller inte.

Vi är politiskt och religiöst obundna.

Om man som icke resande/rom ska skriva i tidningen så ska artikeln handla om oss och/eller finnas ett nyhetsvärde för oss som minoritet.

Vill du stötta detta initiativ?
Swisha valfritt belopp som gåva till 070-373 86 53 och eller använd bankgiro 187-6515, märk gåvan med DIKKO. Gåvorna kommer uteslutande gå till att utveckla tidningen.
Varje bidrag går tillbaka in i verksamheten för att utveckla och skapa en bra tidning för resande/romer.
Vill du synas i vår tidning via annonser, artiklar mm. hör av dig till någon i redaktionen eller via vår mail.

Vill du komma i kontakt med någon av oss på telefon skriv ett mail med ditt nummer och en presentation av ditt ärende så ringer vi upp dig.

dikko.magasin@gmail.com

Väl mött i etern önskar redaktionen för DIKKO!

Uppdaterad 20180916

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar