lördag 26 oktober 2019

Etapp två i Dinglarens väg - metodenVi har nu på allvar startat upp etapp två i Dinglarens väg - metoden, De ofrivilligt åsidosatta.
Den här gången är det jag, Ann Hellman, Johanna Olsson och Linda Lundqvist som kommer finnas i redaktionen av denna nya bok.

Vi kommer beskriva den metod om vi använde oss av när vi gjorde Dinglarens väg - Vorsnos drom, uppdatera historiken och självklart kommer det nya berättelse. Även denna bok kommer ha sin bas i berättelserna och vara en antologi.

Den här gången kommer vi ha ledorden identitet, norm, etnicitet och klass.

Vi har redan nu fått in flera berättelser och ser fram emot ändå fler. Vi kommer använda samma metod som vi gjorde förra gången där vi inkluderar alla som skriver i boken i alla processen som det är möjligt att inkludera dem i.

Just nu har vi en fb-grupp där vi för tillfället har 30 medlemmar, det kan bli fler. Vi har satt en deadline till april 2020 efter det kommer vi stänga gruppen så att den bara innehåller de som finns med i boken.

Det är i den fasen olika beslut kommer tas tillsammans med de som finns med i boken. Vi kommer också dela med oss av delar av de berättelser som skrivs, lite som att tjuvkika på julklapparna under granen. Där kommer vi också besluta om vilket namn den nya boken ska ha. Just nu går den under arbetsnamnet Metodboken.

I dagläget sonderar vi terrängen på förlagssidan, hur ska vi ge ut den, vilket förlag, eller ska vi ge ut den själva och så vidare. Det är många frågor som ska besvaras. Har du tips om förlag till oss skicka det till metodboken@gmail.com

Vill du vara med och skriva, eller har du tips på någon som du tror skulle vilja vara med, det kommer alltid finnas alternativet att vara anonym, skicka gärna tipset till oss på metodboken@gmail.com

Opre roma
Britt-IngerInga kommentarer:

Skicka en kommentar