lördag 23 oktober 2021

Vi kommer presentera magasin DIKKO under MR-dagarna i Göteborg

Bild från West Pride 

Jag och Linda kommer åka ner till MR-dagarna i Göteborg och det ska bli så himla kul. Vi kommer stå på scen och presentera magasin DIKKO för Göteborgarna och de besökare som finns där. 

Måndagen den 6 december 16,00 - 16,30 på lilla scenen kommer vi drabba Göteborg. 

Maria Bogeblad från Romano Center i Väst kommer vara moderator för vårt samtal. 

Arrangörer är Länsstyrelsen Västra Götaland i samverkan av Romani Center i Väst. 

Vi kommer prata om hur det är att driva en resande/romsk tidning och om att bryta tystnadskultur och våga ta plats. 

Det ska bli roligt att prata om magasin DIKKO och om vårt engagemang i tidningen. 

Magasin DIKKO är den enda resande/romska tidningen som går att dela enskilda artiklar från. Vi vänder oss till minoriteten romer och nationella minoriteter. DIKKO inte konkurrerar med andra tidningar som lyfter resande/romska frågor utan kompletterar de som redan finns. 

Magasin DIKKO är resultatet av ett redaktionellt arbete där stora delar av materialet i tidningen produceras av redaktionen i ett nära samarbete med våra fantastiska frilansjournalister. Och vi uppmuntrar alla från målgruppen att skriva i vår tidning. 

Magasin DIKKO vill uppmuntra barn och unga att skriva 

Vi har i dagarna skapat en flik för barn och unga där vi tänker publicera texter från den gruppen. Vi hoppas att skolor kan skapa teman om minoriteter eller att enskilda kan se det som en möjlighet till att uppmuntra barn och unga från målgruppen att skriva. 

Fakta om Näbbdjuret

Lev och må
Britt-Inger

1 kommentar:

  1. Mycket bra att Dikko lyfter minoriteternas situation ännu mer så lycka till i Göteborg! Ni kommer att sköta det med glans!

    SvaraRadera