tisdag 16 september 2014

Nu är valet över, se missnöjesyttringarna i vårt land.

Nu är valet över, tack och lov. Jag hoppas det nu löser sig med bildandet av regering också. Att tacka nej till vänstern i det här skedet var kanske inte det mest intelligenta.

Jag tror precis som många andra att SD,s valresultat är ett missnöjes val. Folk i allmänhet är inte rasister. Många säger att vi ska inte se SD utan vad SD,s väljare vill och det kan väl finnas en poäng i. Men om vi fortsätter att inte se SD så innebär det att vi fortsätter att inte ta dem på allvar, vilket jag tror är ett stor misstag. Kommunerna ute i landet kommet i allt större utsträckning börja samarbeta med dem. SD pratar med folk på folks vis på ett sätt som de etablerade politikerna inte gör. Jag har åkt genom landet och sett alla valaffischer, det etablerade partierna pratar om landet och är svulstiga, SD,s handlar om ortens funderingar. I Sundsvall till exempel säger de nej till en broavgift i andra städer stöder de andra frågor som berör och påverkar folk på orten på sina valaffischer. 

De har dessutom haft en uppsökande verksamhet, de pratar med olika intresseorganisationer och ger dem sitt stöd. Och det handlar inte bara om att den lokala SD,aren ringer eller tar kontakt, nej det är folk från partitoppen som ringer. Märkvärdigt värre och uppenbart framgångsrikt, den lilla människan blir sedd. Sluta underskatta dem, så länge vi gör det kommer de fortsätta växa. Däremot ska vi aldrig låta SD styra agendan för det normaliserar dem bara.

Det behövs en större tydlighet bland de etablerade partierna,vad står ni för?  Vilka ideologier har ni? Vad skiljer er åt? Ta fram de lokala frågorna. Partierna måste börja prata om sina frågor och inte prata om de andras. Förtydliga den egna politiken och sluta normalisera de andra genom att skapa de egna argumenten utifrån de andra. Se människorna och lyssna neråt, det är inte bara SD som är en missnöjesyttring utan det folkliga uppror som håller på att ske är också en missnöjesyttring. Folk anser inte att politiken klarar av att göra och styra landet på det sätt som politiken borde, därav blir det olika missnöjesyttringar. Ta det på allvar.

 Lev och må
Britt-Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar