lördag 22 juni 2013

Tankar runt midsommar

Nu är midsommar över för den här gången, hoppas den levde upp till era förväntningar. Idag vaknar några med eftertankens kranka blekhet. Andra har sängen full i blommor och försöker komma ihåg vem nattens dröm handlade om.

Midsommar är den afton när folk ska umgås, ha trevligt, snapsa och dansa runt stången. Några tänker plocka blommor och lägga under kudden till natten för att drömma om sin stora kärlek. Barn och vuxna dansar och hoppar små grodorna i trevligt samförstånd.

Fram på kvällen när solen dalar börjar snapsarna ta ut sin rätt och man börja vingla hemåt. Blommorna är kvar vid vägkanten och den enda dröm som har att göra med en kudde är att lägga huvudet på den. Den trevliga samvaron under kvällen slutade med att hälften var osams över någon gammal oförrätt och resten hade tagit några snapsar för mycket och somnat redan till middagen.

De enda som har haft roligt och njutit denna afton är förhoppningsvis barnen och de som av en eller annan anledning avstått från snapsandet. De har plockat sina blommor, dansat runt stången och haft en trevlig kväll denna (amatör)afton.

Lev som om var dag vore den sista. Förr eller senare får du rätt. Hoppas din midsommar blev en bra kväll, en underbar natt och förhoppningsvis en underbar morgon också.

Lev och må
Britt-Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar