fredag 21 juni 2013

Ersättningsnämnden 3 av 10 nekas

Nu är jag upprörd, vad är det här? ersättningsnämnden nekar många barnhemsbarn ersättning. Tre av tio nekas av de som har vanvårdats på barnhem och i fosterhem får nej på sin ansökan om ersättning från staten. Det står klart sen Ersättningsnämnden avgjort dom 300 första ärendena.

Kjell Björk som reportaget handlar om skickade in sin ansökan samtidigt som Kurt Mitt liv på barnhem
gjorde det. Kjell berättar att han har fått tag på andra barnhemsbarn på internet där man bland annat diskuterar ersättningsförfarandet. Det flesta jag känner menar precis som Kjell att det är någon form av plockepinn metod eller så kanske de kastar pil om vilka som ska få ersättning.

I ett forum på nätet  menade en att;

"Det är ju godtyckligheten som gör att man blir förbannad. Det som är ett stor lidande för mej kanske inte är det för nån annan, men det kan ju inte tredje part ha nån åsikt om.."

Vilket jag håller med om och har skrivit om i Ersättningsnämndens bedömningHur ska hen orkaVad är viktigt

En annan skrev i ett annat forum att;

"Vem är förvånad? Som vanligt lovar man runt och håller tunt...

Det är dubbla övergrepp för dem som har setat där och berättat och delat med sig och grävt i gammal skit- och sedan få höra att du inte har lidit tillräckligt...

Sedan är det ju så att vissa kan få ett skavsår att låta dödligt, medans andra vandrar vidare med brutna ben utan att klaga! Så fördelningen är säkerligen orättvis."

Jag och Kurt har också haft ett samtal om bedömningarna och Kurt funderade på vad de egentligen gick efter. Vilket är en mild variant av vad många säger när de funderar på vad som händer. Man kan säga att många ifrågasätter Ersättningsnämndens bedömningar.

Lev och må
Britt-Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar