söndag 27 februari 2011

VM och tobakshitler

VM fortsätter att vara en nagelbitare, tjejernas medaljer har än så länge uteblivit men jag är full av hopp om att de kommer.
Igår var Teo här, vi hade skickat iväg Linda, Jonas och vår praktikant på en utbildnings och föreläsnings dag i Lövånger. Själva dagen var av varierande kvalité, bland annat fick de en föreläsning av en som Linda beskrev som en tobakshitler. Han ansåg att roten till allt ont var tobaken och alla missbrukare hade börjat i den ändan. Man kan lugnt säga att han skjuter över målet, jag känner flera missbrukare som aldrig rökt en cigg och jag känner de som har startat med hasch innan de började röka cigg. Men det är klart lever man i en en bubbla av teori så kanske man inte har så stor förankring i verkligheten. Dessutom så stoppade han ut huvudet när folk hade gått ut i pausen för att röka och sa "har ni inte lärt er någonting"............idiot, säger jag bara om en sådan person.
Teo var en ängel hela dagen (som vanligt), han var lite av en morfars kille även denna gång. Men inte lika mycket som förra gången. Det var mycket sagoläsning men när han kom med en bok från bokhyllan på engelska sa vi att han fick nöja sig med sina egna böcker.

Här har han valt ut den engelska boken som vi tyvärr sa att den fick han vänta med att läsa tills han kunde läsa själv.

Vädret de senaste dagarna har varit helt underbart, det är takdropp och en varm sol som visar sig. Det blir många långa promenader, så man kan få tillbaka lite livsgnista igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar