fredag 18 november 2011

Telespärr

Telefonförsäljare vad jag kan bli matt i lacken på dessa ibland. För det första så ringer det på vår hemtelefon ca 2-5 gånger per dag av mer eller mindre påstridiga försäljare. Sen är det så svårt avspisa en del på ett trevligt sätt utan de mal på tills man måste fräsa. Vilket ibland stör hela ens inre frid. Varför kan en del inte lyssna när man säger nej tack, trevligt. Dessutom så är man det minsta tveksam så kommer det ett bekräftelsebrev i lådan.

Vilket det gjorde häromdagen, jag hade beställt radon mätning???? Varför i hela fridens namn skulle jag ha gjort det. Men då drar jag mig till minnes att det var en sån där bra dag, så jag hade ett större tålamod än vanligt och var inte otrevlig utan sa att jag skulle prata med min sambo om det........... och då kommer det ett bekräftelsebrev. Vad fan----------- I dag har jag ringt och meddelat att jag inte har beställt denna vara , de har också fått skicka mig en bekräftelse på detta, vilket jag fått på min mail. So far so good, nu får vi se om varan kommer ändå, för det vet man aldrig.

Men då kommer jag strida med dem, jag har gjort det förut, med telespärr. En vara som jag faktiskt beställde för att slippa försäljare men som inte fungerade. Så jag sa upp den, vilket de inte ansåg att jag hade gjort så då åkte jag på ett år till. Men den här gången skrev jag upp datum på uppsägningen, vem jag hade pratat med och hur uppgöret såg ut. Så nästa gång räkningen kom hade jag alla fakta klart för mig och de var tvungna att ge sig. Två år efter det fick jag en ny räkning och som tur var så hade jag kvar all korrenspondans från det förra tillfället både egna anteckningar och brev från företaget. För jag kräver alltid skriftlig bekräftelse på allt och för egna anteckningar. Så de fick ge sig igen, men jag har fortfarande kvar alla papper för hux flux kommer det en ny räkning.

Fridens


1 kommentar:

  1. Jag håller med dig, jätte jobbigt när de håller på och ska ringa i tid och otid och de är inte alltid så trevliga när man säger att man inte är intresserad. Har gått med i NIX telefoni som är gratis och de fungerar. De som ringer är de som du är kunder hos redan innan.

    Ha en trevlig helg

    SvaraRadera