lördag 20 april 2013

Röster för barn och antalet avslag

Enligt uppgift har Ersättningsnämnden fått in 2514 ansökningar varav 87 beslut har tagits. 66 personer alltså har 76% fått ersättning, 21 personer har 24% däremot fått avslag. Ersättningsnämnden beslutar om ca 20 ansökningar i veckan. Antalet avslag ligger högt, undrar varför? Är det inte bättre att ge en för mycket än en för lite? Jag lider med alla som går igenom denna process och får avslag, något som jag har skrivit om tidigare i Hur blir det för de som inte håller måttet och Hur ska hen orka.

Nu har det börjat höjas många röster för att gränsen som dragits vid 1980 för att få söka ersättning från Ersättningsnämnden ska ändras. Jag har skrivit om i tidigare inlägg, bland annat i inlägget ersättningsnämnden beviljar 15 och avslår 1. Det finns de som menar att de ställde upp i vanvårdsutredningen för att man skulle tänka över situationen så att dagens unga slapp att fara illa. När sedan 1980 års gränsen kom till så finns det många som känner att de rotat runt i gammal skit helt i onödan.

Det har startat ett arrangemang på fb där man försöker samla ihop folk för en manifestation som heter Röster för barn den 25 april 2013 på Plattan T-centralen i Stockholm
  • "Röster För Barn jobbar för att: Gruppen 1980 ska få samma rätt till ersättning för vanvård som 1920-1980
    Röster För Barn jobbar för att dagens omhändertagna barn skall behandlas enligt FNs Barnkonvention. Att alla barn oberoende funktionshinder etc skall ha samma värde och rätt till hjälp på egna villkor. Medverkar bl.a Sanna Carlstedt, musik, RebellRobban, Pierre Ström, trubadur, Samuel Trygger, vissångare, Sofia Rapp Johansson, sång. BILLEY Shamrock musik o presentatör. Talare: Hillevi Larsson, Riksdagsledamot, Inger Forsgren, Ordförande RFHL, Sofia Rapp Johansson, talesperson i Röster För BArn, Virpi Hellmark, GAPF, Camilla Larsson, styrelsen Röster För Barn, Karin Rågsjö, V-Stockholm, gästtalare från Danmark barnrättsaktivist Gasem Bendari Pedersen. 15-årige Kalle berättar om att vara utan röst i systemet. Preliminär lista fler kan alltså tillkomma".

    Lev och må

    Britt-Inger

1 kommentar: