lördag 13 april 2013

Vårens budskap

Nu har svanarna anlänt med sitt budskap om vår, så nu är det bara för vintern att maka på sig och vika undan. För ingen kommer undan årstidernas framfart. Snön har börjat smälta under solens varma belysning, skoningslöst skickar den varma luman ut sina tentakler och trollar bort snön. Det går inte fort i år men lumans framfart passerar aldrig obemärkt.


När jag skulle föreviga svanarna behagade de likt ett blygt barn gömma sig på isflaket och smälta in i det stora vita.


En varning är aldrig fel när isarna bryter upp och försvinner i det djupa blå. Just den här varningen handlar om att dammluckorna kan öppna sig utan varning.


Att sitta inne och titta ut är en beskrivning som många kan känna igen sig i. Känslan av att vara innestängd och bar kunna se ut utan att få vara fri och delta i det som händer där ute. 


Känslan av att stå utanför och titta in är inte så mycket bättre. Att vara utesluten från en gemenskap och uppleva sig annorlunda kan vara förödande för många.


Men att finnas i en gemenskap och koka kaffe över öppen eld tar alla rekord i känslomässig perfektion. Jag längtar till sommaren och att få koka kaffe över öppen eld tillsammans med goda vänner.

Lev och må
Britt-Inger

2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att våren äntligen är här!

    SvaraRadera