torsdag 13 oktober 2011

Juholt och Sahlin

Flera krismöten pågår just nu inom Socialdemokraterna och enligt SVT är Håkan Juholts timmar räknade. ”Kön spelar stor roll när det blåser och drevet går”, sade mediedrevsprofilen Gudrun Schyman i P1-morgon igår och hävdade att ”Mona Sahlin och hennes chokladbitar” råkade betydligt värre ut på 1990-talet än Håkan Juholt idag. Han har fått partiets uttalade förtroende trots de 160 000 kronorna för mycket i logiersättning från riksdagen. Hur mycket Toblerone får man för 160 000 kronor? En twittrare har räknat ut det. 1,47 ton.

Ingen kan väl längre påstå att det inte finns skillnader. Eller? Mona Sahlins chokladbit mot Juholts lägenhet. Det fanns många som var snabba att dra undan mattan för Mona Sahlin. Det är många (hittills) som har varit snabba på att uttala fullt förtroende för Håkan Juholt. Sällan har väl utsagan om att kvinnor måste vara dubbelt så bra och bara får göra hälften så många fel, varit så tydlig som här. Och då har vi ändå att göra med ett politiskt parti som har skrivit in feminismen i sitt eget partiprogram.



Sydsvenskan,
Expressen,
debatt.svt.se,
Bilden
Lev och må

1 kommentar:

  1. Ja, nog är det illa alltid - jag minns ju för ett par val sedan då några fick avgå för att dem inte betalat sin tv-licens :S

    SvaraRadera