söndag 20 mars 2011

Fullmåne och usel nattsömn

I går kväll gick jag ut med hundarna och såg ett jättelyse i skogen och eftersom jag inte riktigt fattade vad det var var jag tvungen att undersöka det. Först tänkte jag att det var en skogsmaskin som hade på börjat avverkning, men jag hörde inga ljud, sen tänkte jag att det var någon som hade satt upp en jättebelysning, men varför skulle någon göra det mitt i skogen mitt tredje alternativ var ett UFO......När jag väl förstod att det var månen, blev jag helt lyrisk, vilket ljus, jag har aldrig varit med om maken till starkt månljus. Jag hämtade kameran och försökte fota, men precis som när det norrsken har jag för usel kamera så det funkade inte. När jag senare på kvällen såg nyheterna berättade de att det var 19 år sedan månen var så här nära jorden och att det var orsaken till att den lös så klart. Jag var ute flera gångner under kvällen och beundrade månen och grämde mig över att jag inte har en kamera som fungerar, så jag blev desto gladare när jag gick ut på FB och såg att vår lokala mästerfotograf Mia hade fångat månen, jag delade genast hennes fot och laddade ner två.
Snacka om månljus, den strålar som om den var en sol


Samma måne men lite mer mystifierad och det är Mat Mia som jag även har med på min blogglista som tagit korten. Hon fångar verkligen naturens skiftningar helt otroligt.


Sen har min nattsömn inte varit så himla bra eller rättare sagt så blev jag väckt av en hund som låg och morrade 05.00, jag lovar att han var billig då. Nu är det ju i och för sig så att det finns sina orsaker till morrandet eftersom vår granne Kronlunds kursgård hade fullbelagt av hundar och hundförare som skulle köra draghundstävling. Så det har ylat och skällt hela natten kan man säga. Men Casper startade på morgonen och när han väl drar igång så slutar han ju inte. Han låter som en gammal startmotor som inte riktigt går igång. Han vet att jag blir tokig om han börjar skälla så han ligger och muttrar istället. Vilket man också kan bi tokig på. 
I går kväll gjorde jag färdig Jacksons halsband och jag måste säga att jag blev ganska nöjd med det.
Jag delade på tenntråden och och flätade två flätor (en med fyra trådar och en med sex) som jag sen sydde runt hålen, så hela halsbandet är belagt med tenntråd


På själva halsbandet är det en fläta gjord på tio trådar

2 kommentarer:

 1. Men Britt-Inger!!!! Inte visste jag att det var du själv som gjort halsbandet!!!!?????? Trodde du köpt det, förbaskat bra arbete måste jag säga...
  Ja du, den månen...har börjat fundera på fenomenet Aliens ändå...*ryser*
  ;-))

  SvaraRadera
 2. Tackar, tackar Mia jag gillar att pilla med olika saker tycker det är ganska kul skulle bara önska att jag hade lite mer tid.
  Och månen är helt magisk vi får se hur det blir i kväll.......

  SvaraRadera