fredag 17 juni 2011

Spisen, lesbianer och homosar

Ja, jag säger då det herre min je, vilken dag. Första mötet var klockan nio. Sen har träffar och möten bara avlöst varandra hela dagen och som avslutning kom SPISEN. Hoppas den blir inkopplad snabbt bara. För just nu står den bara där i köket, vit och grann och retas. Titta på mig plattorna blir varma snabbt och ugnen gräddar jämt. Men ni kan inte använda mina snabba plattor eller min jämna ugn för ingen har kopplat in mig än. Något frustrerande speciellt som det ska lagas lasange idag. Ja, ja måste nog tänka på nåt annat för spisen blir inte direkt snabbare inkopplad för att jag vill det.
Lesbianer och homosar
Jag läste ett reportage för ett tag sedan som tog upp homosexualitet. Reportaget var bra skrivet, men det som var riktigt intressant var vad folk hade skrivit som svar på reportaget. Jag har lite svårt att förstå en del människor måste jag säga. Mitt barn är ju mitt barn oavsett kön eller läggning. Det faktiskt skit samma vem mitt barn är ihop med, eftersom mitt barn aldrig kan bli något annat än mitt barn. Vem är jag att lägga en värdering i vem som ska vara ihop med vem, är mitt liv så perfekt.
I Wikipedia kan man läsa att; Homosexualitet kan syfta på sexuell attraktion eller kärlek till en person av samma kön, sexuellt beteende mellan organismer av samma kön eller en sexuell preferens för en organism av samma kön. När man beskriver det senare åsyftas en bevarande sexuell och romantisk attraktion till det egna könet, men inte nödvändigtvis till det sexuella beteendet.

Intressant är också att homosexualiteten tas upp i Bibeln. Sexuellt umgänge mellan personer av samma kön var väl känt i Gamla Testamentets och Nya Testamentets tid. Bibeln består av 66 böcker tillkomna under en tusenårsperiod. Dess huvudsakliga fokus ligger i vem Gud är och hur människan kan/har närma sig Han som är allts ursprung och skapare.

Även i den islamiska historiska litteraturen finns det belägg för att människor med samma kön har åtrått varandra och haft sexuell aktivitet. Litteraturen är dessutom skriven av respektabla samhällsmedborgare, religiösa skolor och den utbildade eliten i den dåvarande islamiska civilisationen. Emellertid finns det endast lite beskrivet om kvinnlig homosexualitet, vilket kan bero på att sex beskrivs utifrån penetration av mannens könsorgan.

Enligt RFSL så är det i grund och botten bara förmågan att förälska sig i och/eller vara sexuellt attraherad av någon av samma kön som en själv. Det innebär att alltså att det finns både kvinnor och män som är homosexuella - flator/lesbiska och bögar. Homosexuella kvinnor synliggörs inte alltid och det är viktigt att vara tydlig med att "homosexuell" inte bara betyder bögar och män, utan även homosexuella kvinnor.


För mig personligen är det skit samma vem som är tillsammans med vem så länge man är lycklig. För även om jag ska föreställa hetro så anser jag inte att jag kan sätta mig till doms över andra. För mig är människan det viktigaste inte läggning eller kön.

Jag läste en grej på fb som kan vara värd att tänka på.
Livet är kort!
Därför: Bryt mot reglerna, förlåt snabbt, pussa långsamt, älska länge, skratta mycket och ångra aldrig något som fick dig att känna dig levande :-)
Livet är kanske inte alltid den bästa festen - men medan vi är här kan vi lika gärna dansa ♥

1 kommentar:

  1. Bra skrivet och tyckt, Britt-Inger! Och tack för tipset om Evenemangen... *L*

    SvaraRadera