måndag 26 september 2011

Elpriserna

Det flödar frisk när de släpper ur dammen, vattnet kastar sig med en kaskad av droppar ner för stupet och när vattnet slår mot stenarna nedanför studsar de upp i luften gör en piruett för att sedan forsätta sin kamp framåt. Vattnet vrålar ut sin frustration när det ska tvingas att rinna i den smala fåra som finns under släppet.

Löven har gulnat och tappat sin lyster och hela naturen talar om att det är höst. Det enda som ser ut som det gör på våren är vattnets flöde. Jag tror aldrig jag varit med om att de släppt så här mycket på hösten. Bara de nu inte släpper ut så mycket så de behöver höja elpriserna på grund av att de glömde stänga dammluckorna som de öppnade för att det var för mycket vatten som egentligen borde påverka elpriset till att bli lägre.


Sommarens elpriser var högre än förra sommarens. Men inför vintern finns hopp om att priserna i stället ska bli lägre än förra året, då det är gott om vatten i magasinen inför hösten. Tidning på nätet


Vattnet som vrålar i sin fåra är en mäktig upplevelse, det går nästa att ta på kraften som kommer ur vattnet. Den kraften som tämjd går in i våra elledningar och ut i våra eluttag tyst och stilla. Det är den kraften som rinner ur dammen in i sin fåra och vrålar ut sin kraft och frustration allt annat än tyst och stilla. Den tämjda varianten är det som kostar oss konsumenter skjortan och som vi nu ska få billigare eftersom det finns så mycket vatten.

Det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen av priserna och om de i verklighetens namn kommer att bli lägre eller om det inträffar något som gör att de i alla fall måste ökas på. Kanske vrålar vattnet ut sin ilska för oss tigande elkonsumenter som betalar vår el till vilket pris som helst utan att höja våra röster och vråla ut vår frustration.

Värm varandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar