onsdag 14 september 2011

Uppehåll i regnandet

Jag vaknade i morse av att det öste ner regn och tänkte att Noak var kanske inte så dum i alla fall. Om nu ändå syndafloden är på gång så kanske en husbåt inte skulle vara fel. Jag klev upp och svor en lång ramsa när jag tog hundarna på deras morgonpromenad. Eller promenad och promenad, pisserunda skulle jag kanske kalla det, Casper pissade och sen vägrade han gå ur fläcken förrän jag vände om för att gå in igen.

Men så skedde undret, det blev uppehåll och då gällde det att skynda sig för man vet aldrig hur länge dess under håller i sig. Snabba ryck.........


På med stövlarna, regnjackan och iväg ner mot älven. Nere vid älven kan jag konstatera att den oreglerade Vindelälven har ett ovanligt högt vattenstånd och hoppas på att inga sommarstugor tagit in vatten.


Bamse han bryr sig aldrig om det regnar eller inte och blir överlycklig när vi kommer ner till vattnet. Han går utan några som helst betänkligheter rakt ut i vattnet. Suck, som om han blev blöt nog av gräset och vattenpölarna.


Capsper däremot är lite mer känslig för blötan och avstår från att bada. Han spårar istället, en något torrare sysselsättning.

Så vi kom oss ut idag i alla fall och fick oss en välbehövlig promenad, för både djur och människa behövde det här uppehållet. Tankarna om husbåten har lagts på is ett tag för just nu till och med solen försöker ta sig genom molnen och lyser upp tillvaron lite. 

Lev och må

1 kommentar:

  1. Men du har tänkt på den (husbåten alltså). Kanske nästa översvämning börjar du att fixa hem lite bra bräder och gör en bra ritning på en liten ark (så liten kan den inte vara för dig som har så mycket barn djur och släkt). Kram fr Wendy

    SvaraRadera