söndag 24 februari 2013

Stockholmarna har sportlov

Vi åkte från fjällen idag, men i Arvidsjaur tog det stopp, motorn på bilen skar i hop. Jaha, ja det var ju tur att vi kom oss dit där det gick att få tag på en bärgare och mobilen hade täckning. Tur i oturen hade vi bara för någon månad sedan löst en försäkring som innebar att vi skulle få bärgning och hyrbil.

Vi ringde Solid och berättade om vår situation, oj då sa de vi har så hög arbetsbelastning nu när Stockholm har sportlov. Jaha sa vi och sa att vi redan hade ringt en bärgare och undrade hur vi skulle göra med hyrbilen. Filippa som hon hette flickan som tog emot vårt samtal sa att hon skulle återkomma så fort hon kunde.

När vi hade åkt med bärgaren till bilbolaget och det hade gått en timma, ringde jag upp igen. Solid Filippa svarade i luren efter en lång stund väntan, hur gick det med hyrbilen frågade jag, oj då sa hon vi har så hög arbetsbelastning nu när Stockholm har sportlov. Jaha sa jag, men vi behöver fortfarande en hyrbil och bärgaren står här och väntar och ska skjutsa oss om vi behöver ha hjälp. Går det bra om vi ringer själva, oh ja sa hon och nämnde två bilfirmor som vi kunde ringa.

Sagt och gjort jag ringde, ingen av dem hade någon bil att hyra ut. På telefon igen och den här gången svarade en Patrik, jag sa vi står i Arvidsjaur och håller på att frysa arselet av oss och ingen av firmorna vi ringde till hade någon bil, vad fan gör vi nu. Patrik sa genast att han skulle kolla och höra av sig. Vårt hopp om att han skulle ringa tillbaka var inte så stort efter Filippas engagemang, men han återkom ganska fort och sa att han hade heller inte fått tag på någon bil. Men han hade ett mobilnummer vi kunde ringa om vi ville kolla själva.

Ja sa jag och tog numret, ring ring och så svarade en kille, vi vill ha en hyrbil har du någon? Ja sa han, glädjen visste ingen gräns, jag får in en klockan 15 men den måste vara tillbaka 21, men vad fan det funkar ju inte. Så var vi tillbaka på ruta noll igen. Vi skickade iväg bärgaren och tackade honom för att han väntat och ringde Jonas som satte sig i bilen och kom de 15 milen till oss för att vi skulle kunna ta oss därifrån. Så det där med hyrbilsförsäkring, nja då gäller det att få stopp i rätt stad och inte när Stockholmarna har sportlov för då verkar hela Sverige få vänta.

Lev och må
Britt-Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar