söndag 1 maj 2011

Tillbaka till verkligheten

Igår var det sista dagen med gänget, vi åkte till gränsen och körde skoter. Vilken dag solen sken från en klar himmel, natten hade gjort så skaren bar överallt. Vi hamnade på Ikkis där vi hittade en snögrotta där vi parkerade hela dagen, fisket gick väl så där, men vem bryr sig när vädret är underbart och sällskapet är trevligt.
Vilken underbar avslutning på vår vistelse i fjällen

På kvällen hade vi grillknytkalas nere hos Örnbergs som pricken över iet på en helt ljuvlig dag.


Sen kom dagen i dag och det blev urstädning av stugan och sommarförvaring av skotrar. För att inte tala om all vintertvätt som vi packade in i bilen, phu. När allt var klart bar det iväg till Bergnäs och arbetet, där väntade Linda, Jonas och världens bästa Teo på att göra överlämningen. Efter överlämningen åkte vi till Strycksele och kollade läget, sen var det tillbaka till jobbet som gällde och en promenad med hundarna.

Min favoritdörr ser ut så här utan snö runt, snart kommer även gräset vara grönt och då blir det ett nytt foto.

Rådjurens matplats har bara lite rester kvar av vinterns hö. Nu hittar de nog föda på annat håll.

Nere vid vattnet är också all snö och is borta, änderna var inne i viken när vi kom men hundarna gjorde sitt bästa för att skrämma bort dem och vad ska jag säga, de lyckades, så några foton blev det inte.

Casper och Jackson har härliga tider för det är uppenbart ett riktigt rått år och de spårar hela tiden, man kan säga att de har ångan uppe efter alla lämlar i fjällen, Bamse var mer intresserad av änderna.

Nunneörten tornar upp vid vår bilparkering, stor och ståtlig talar den om att sommaren är i antågande och snart på ingående.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar