lördag 23 april 2011

En fantastisk resa med ett underbart väder

I morse startade vi vid nio tiden och begav oss mot fjällmasivet Goujar ( med reservation för stavningen) och på vägen dit passerade vi Rånekjokken som hade börjat forsa lite. Solen sken från en klar himmel och spåren var hårda efter nattens kyla, helt underbart.


Första stoppet blev på Goujar där vi tog morgon fikat med en kopp kaffe. Sen satte vi av mot Nasafjäll men vek av innan vi kom fram.Här har vi vikit av från spåret till Nasafjäll och är på väg tillbaka mot Goujar igen.


Sen var det dagen för den årliga korvburken som har utvidgats till att vara två korburkar eftersom vårat gäng har expanderat sen traditionen infördes. Vi stannade inte all för långt från den Norska gränsen efter en helt magiskt vacker resa genom bergsmassiven.


Solen värmde så vansinnighet att alla lättade på klädeln.


Det var nog ingen som inte tyckte att det var varmt, kontrasterna mellan lättklädda människor och snön är slående, men en sak är klar solen tar ordentligt med den vita snön som reflekterar. 

Senare på eftermiddagen vid sjutiden samlades vi uppe hos oss och hade knytkalas med grillat. Jag satte en deg och bakade bröd ute på grillen, sjukt gott.


Även kaffe kokades ute av självaste kaffemästaren


Vilken underbar dag det har varit idag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar