söndag 24 april 2011

Lämelinvasion och sol

Idag blev vi inte så många som åkte iväg, några skulle till Jäckvik och prova backen, nån hade nog ont i håret efter gårdagens grillning och några ville bara vara hemma. Så det blev bara järngänget som drog iväg, vi, Erikssons och Örnbers, Vi hamnade på Elisjaur först och där jagade Casper och Jackson lämlar, man kan säg att det kryllade av dem. Det är lugnt att säga att det märktes att Casper och Jackson är råtthundar. Casper jagade upp så många (ca 20-25 st) att han till sist inte orkade jaga fler utan mest gick efter dem en stund innan han kom tillbaka. Jackson lyckades jaga upp några på egen hand och en av dem bet honom i näsan, men han avskräcktes inte för det utan kämpade på ett tag till innan Casper kom och gjorde processen kort med lämmeln. Jackson har då i alla fall fått träna sig i att jaga byten, Casper har varit hans läromästare. Bägge hundarna var helt slut efter jakten.

Här kämpar Jackson på med en av lämlarna som Caper går in och hjälper honom med mot slutet. De körde i team om en del av lämlarna. Det var helt sjukt mycket lämlar ett tag så kröp det lämlar hur man än vred på huvudet.

En liten krigsskada, en ettrig lämmel bet Jackson i näsan. Han lärde sig att det kunde kosta att stoppa dit näsan för länge. Efter lämmeljakten och lunch åkte vi vidare och hamnade på Naula. Hundarna var något utmattade efter kampen med lämlarna så de ägnade sig åt att vila när vi var där.

Jag tog av mig Jackan i värmen och Casper han lade sig genast på den för att sova.

Jackson stoppade jag ner i bagen och där däckade han på fem röda sekunder, vilken kamp för en liten terrier.

Termometern visade på 50 grader i solen och jag lovar att det mesta i klädväg åkte av. Med den påföljd att vi förmodligen skrämde livet av fisken med våra vita skinn, så någon fisk fick vi inte där, men en härlig dag blev det i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar