måndag 11 april 2011

Vårtecken

Jag var ute med hundarna på jakt efter vårtecken, det var kanske inte det lättaste uppdraget att genomföra med tre hundar och en kamera. Men jag lyckades hitta några (vitsippor) så klart är det snödroppar, intill en husvägg, jag hittade en massa blast från utblommade vitsippor med och bladen till tulpaner.


Ett av de tydligaste vårtecknen för mig är myrornas jobbande i stacken. Här stoppar Casper dit nosen för att lukta på vad jag fotar, men han drog snabbt tillbaka den när de sprutade etter på honom.


Det var lite tunnsått med vårtecken här på jobbet men vattenpölarna i sig är ju ett tydligt tecken på att snön håller på att försvinna. Hundarna, eller ja Casper och Jackson är måttligt förtjusta i vätan, men Bamse han verkar inte ens upptäcka att det är blött när han går fram. Den här bilden var jag bara tvungen att ta med björken, den är nästan bländande vit i vårsolen.


Vi får se om jag hinner med på några fler vårtecken innan grönskan exploderar här och sommaren har kommit och slagit rot.

Jag har fortfarande inte vant mig vid Jacksons frisering och ungdomarna på jobbet undrade om jag bytt hund. Ja, det är så man nästan kan tro det. Sen är det lilla monstret i en j*vla ålder. Det verkar som allt han lärt sig är som bortblåst. Vi är ute på en långpromenad och vad gör han när han kommer in jo, både lägger en hög och lämnar i från sig en pöl. GRRRRRRR. Sen när man släpper ut honom utan koppel så går han så där lagomt långt bort och råkar bli döv. Hör inte ett piss, utan bara går iväg. GRRRRRR. Tur att det snart blir Kurs på Hundakademin med honom, både han och jag kan behöva det.


4 kommentarer:

 1. Har Jackson blivit tonårstrotsig???
  Jisses vad vatten det har blivit sen i fredags!!! Får nog skaffa en amfibiebil snart! Eller så får du komma till stora vägen och ro mig till dörren! ;-)
  Ska bli spännande att se fotona, men förbaskat att det skulle ta sån tid, då...snyggt jobbat av Teo trots all väntan... *L*

  SvaraRadera
 2. SV; haha eller hur! Skulle inte kunna röra mig lika smidigt som dom iallafall ;P

  SvaraRadera
 3. Vitsippor? Är det inte snödroppar du menar? I vilket fall som helst, man blir GLAD av att se dem. :-)

  SvaraRadera
 4. ha ha ha Karin så klart är det snödroppar, jag tror att jag var i fel del av landet i mina tankar när jag skrev inlägget

  SvaraRadera