lördag 2 april 2011

En ny dag med mera skoterkörning

Idag startade vi inte lika tidigt, kroppen hade fått sig en rejäl omgång igår så den krävde försiktig uppstigning. Vi kom oss iväg vid 9.30 tiden idag och skulle till Ajgan och fiska. Ja vad ska man säga, det var ospårat och efter en del fastkörningar blev det till att vända. Jag lovar att ingen frös i alla fall, nästan nollgradigt och fastkörningar gör att man håller sig värmen ska jag lova. Vi satte av mot Telefonsjön och där fiskade vi lite och fikade, ingen fick nåt, När det började närma sig lunch begav vi oss mot Pieljekaise stugan för att få i oss lite föda. Väl där så var det fullt av folk där inne och dessutom så var gasolen trasig, så vi startade upp pelletsbrännaren utanför stugan. Det blåste lite men vi fick i oss maten och gick sedan in när vi skulle dricka kaffet. Efter maten körde vi fjället och det är alltid lika vackert att köra på fjället. Det spelar nästan ingen roll vilket väder det är fjället är alltid mäktigt. Vi såg på GPS;en att det skulle finnas en sjö på ett ställe och stannade för att fiska där, men ack vad vi bedrog oss. Det som var utmärkt som en sjö, var en surmyr, så Ingemar borrade skären slöa och svor en hel del. Vi åkte sedan vidare till nästa ställe och där hade vi bättre lycka på borrfronten. Men ingen fisk där heller.


Här har Casper lag sig till rätta ovanpå matboxen, det gäller att hitta högsta punkten.

Jackson har sprungit och busat friskt på isen i dag, här har han kört slut på sig själv och satt still så pass länge att jag hann fånga honom på ett foto.



Vi forsatte vår färd och försökte hitta en bra väg ner från fjället. Jag kan lugnt säga att jag har kört bättre, rakare och trevligare vägar i min dag, men ner kom vi i alla fall och alla var med. Vi stannade och provfiskade på Elisjaur innan vi packade ihop och åkte tillbaka till campen. På det stora hela har det varit en bra dag och vi fick till och med lite sol mot slutet av dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar