torsdag 21 april 2011

Socialt umgänge

Igår kväll sa de på nyheterna att det hade varit varmast i landet i Vindeln, så vi åker från värmen till kylan, kan man kanske säga. Men vad spelar det för roll, jag har sovit som ett barn inatt och vaknade vid åtta tiden, vi hade bestämt att vi skulle träffas och åka vid nio, så det blev lite panik i lägret. Jackson har kommit på att det är skoter som gäller när vi är här och sprang och bevakade mig hela morgonen, dessutom så hoppade han upp och bet mig i röven när han trodde att jag missade honom, som om han gick att missa, han sprang framför fötterna hela tiden. Casper har bättre koll, han lägger sig på ytterkläderna för då han vet att vi inte kan åka utan dem. Så när alla bestyr var klara så åkte vi ner till resten av gänget på Campen och där väntade Erikssons, Örnbergs och Rydbergs och iväg bar det. Vi hamnade på Bills tjärn som första anhalt, där fikade vi och fiskade. Fiskelyckan ´är det inte så mycket att sia om, men fikat smakade bra.
  Hundarna sprang och sökte lämmlar när vi fikade. Efter det åkte vi vidare till nästa tjärn, som inte har något namn utan är en del av bäcksystem som kommer från Lismen. Där blev det lunch där, men forsatt uselt med fisk. Och hundarna sökte vidare efter lämmel, men hittade ingen som tur var. Vi d det här laget hade det börjat snöa så vi drog vidare till Banansjön där vi inmundigade eftermiddags kaffet.
 Ingemar stod för kaffekokandet och vi för kakorna (tack till den som bidrog till dessa gosaker).


Hundarna däremot var helt slut vid det här laget och låg och sov i sin bag. Dessutom så snöade det lapphandskar så vi drog oss hemåt. Väl tillbaka vid huset så upphörde snöandet. Och när jag var ute med hundarna hörde jag Roger ropa att jag skulle hålla i hundarna eftersom det svävade ett Kungsörnspar ovanför oss och det såg faktiskt ut som om de hade span på hundarna. Nu var de redan kopplade så det var ingen fara. Jag tog fram telefon och fotade dem, men de hade hunnit stiga för högt för att det skulle bli ett bra foto. Tyvärr.
Sen var det dags att åka ner till Jäckvik och handla. På vägen ner såg vi nästa Kungsörn och på mycket lägre höjd, men vad hjälper det när man sitter i bilen......... Jag hoppas det kommer bättre tillfällen för att fota dessa mäktiga fåglar.

1 kommentar:

  1. Vad häftigt med örnarna, hoppas du kommer åt att fota dom!!!
    Fiskelycka, nåja vad är väl det jämfört med att bara få vara...njuta av livet i lugn o ro...
    Hoppas ni får en alldeles underbar tid i er ledighet!

    SvaraRadera